Annemarie Hijmans

Over haar student-stage

Nu 6 weken later zit ik achter mijn laptop na te denken over wat ik wil delen over mijn student-stage bij Van Traa. De tijd is werkelijk voorbij gevlogen en ik heb in die relatief korte tijd ontzettend veel mee mogen maken.

Mijn eerste dag ving aan met een rondleiding door het hele kantoor waarbij iedereen mij hartelijk welkom heette. Ik vertelde wat over mijzelf en mijn juridische interesses en mocht daarna gelijk aan de slag met mijn eerste notitie. Het format van de student-stage verraste mij enigszins aangezien ik elke week bij andere advocaten op kantoor mocht zitten. Op deze manier heb ik veel van de advocaten goed leren kennen en alle secties van het kantoor gezien. Ik meen dat dit mij heel goed heeft geholpen om een goed en volledig beeld heb kunnen vormen van Van Traa Advocaten.

Omdat ik iedere week bij andere advocaten op de kamer mocht zitten, heb ik veel van de advocaten goed leren kennen en alle secties van het kantoor gezien!

De basis van de stage bestaat uit notities schrijven over uitdagende juridische vraagstukken. De advocaten nemen goed de tijd om je de feiten van de zaak uit te leggen waarna je een klein onderdeel ervan gaat uitzoeken. Ik heb hier heel veel van geleerd en vond het erg leuk om een kijkje te kunnen nemen in de verscheidenheid aan zaken waarmee de advocaten van Van Traa zich bezighouden.

Het schrijven van notities wordt afgewisseld door het zo nu en dan “mee op pad gaan” met de advocaten. Zo ben ik elke week minstens een keer mee geweest naar een zitting of een cliëntenbespreking en ben ik zelfs een keer meegenomen naar een congres.

Naast het schrijven van notities mocht ik iedere week wel een keer mee op pad!

Ik ging met de advocaten mee naar een zitting, cliëntbespreking of een congres.
Van Traa Advocaten heeft bij mij een professionele, betrokken en gezellige indruk achtergelaten met een hele prettige werksfeer.

Ik wil graag iedereen van kantoor bedanken voor de leuke en leerzame 6 weken.

©2024 Van Traa advocaten N.v. Alle rechten voorbehouden