Frank Salome

Over zijn student-stage

Tijdens het volgen van het vak handelsverkeersrecht in het laatste jaar van de bachelor werd mijn interesse voor het handels- en vervoerrecht gewekt. Als buitengriffier bij de Rechtbank Rotterdam kwam ik Van Traa vervolgens ‘tegen’ bij grote handels- en transportzaken. Zo kwam ik erachter dat Van Traa een belangrijke speler is op het gebied van het vervoer-, handels- en verzekeringsrecht. Om te ontdekken of de advocatuur iets voor mij zou zijn – ik had nog niet eerder stage gelopen in de advocatuur – heb ik tijdens het volgen van de master Privaatrecht gesolliciteerd voor een student-stage, die ik na mijn afstuderen heb gelopen. 

Die stage beviel goed en was een erg leuk en leerzaam ‘kijkje in de keuken’.

Tijdens een student-stage word je namelijk ingeschakeld door de advocaten van alle drie de praktijkgroepen: Transport & Logistiek, Verzekering & Aansprakelijkheid en Internationale Handel. Daardoor word je betrokken bij verschillende zaken en mag je mee naar interessante zittingen, en schrijf je onder andere notities over zeer uiteenlopende onderwerpen; van multimodaal vervoer en (internationale) beslagkwesties tot aan causaliteitsvraagstukken bij verzekeringsgeschillen.

Als student-stagiaire ga je met de andere advocaat-stagiaires naar borrels – geen onbelangrijk aspect – en activiteiten van de Jonge Balie, en kan je meedoen aan de sportactiviteiten van kantoor; een goede manier om te ontdekken of het kantoor zelf – naast de inhoudelijke kant – en het ‘bestaan’ als advocaat-stagiaire je aanspreekt! Uiteindelijk heeft mijn stage ertoe geleid dat ik zo’n twee maanden daarna begon als advocaat-stagiaire. Kortom, ik kan iedereen die interesse heeft in de rechtsgebieden waarin Van Traa actief is, een student-stage aanbevelen!

©2024 Van Traa advocaten N.v. Alle rechten voorbehouden