Onze student-stage

Zit jij in het laatste jaar van je WO-studie en wil je ervaren hoe het is om advocaat te zijn bij een internationaal opererend kantoor? Een student-stage is een ideale manier om nader kennis te maken met de advocatuur én met Van Traa. Op deze manier krijg je een goed beeld van onze praktijk en van de sfeer op ons kantoor.

Een stage bij Van Traa duurt doorgaans zes weken. Tijdens de stage draai je volledig mee in onze praktijk. Zo ga je mee naar besprekingen en zittingen en schuif je aan bij de jurisprudentiebespreking en het praktijkgroepoverleg. Als student-stagiair deel je een kamer met een of twee andere advocaten, zodat je een goede indruk krijgt hoe het er in hun dagelijkse praktijk aan toe gaat. We vinden het belangrijk dat je kennis maakt met ons hele kantoor en daarom zul je tijdens je stage met verschillende advocaten de kamer delen en zo opdrachten krijgen vanuit alle praktijken.

De opdrachten zijn meestal juridisch complex. Ze bestaan vaak uit (juridisch) uitzoekwerk, maar we kunnen je ook vragen een processtuk of advies te schrijven. Vanwege deze juridische complexiteit bieden wij alleen stages aan voor studenten die zich in de laatste fase van hun bachelor of in de masterfase bevinden.

Iedere vrijdag sluiten we de week met een borrel in onze kantoorbar en ook zullen de advocaat-stagiairs je meenemen naar de borrels en activiteiten van de Jonge Balie. Wil je meer weten? Neem contact op met Frank Salome, Dagmar Linstra of Annevi Etienne.

 

 

©2023 Van Traa advocaten N.v. Alle rechten voorbehouden