Tomas Uildriks

Over zijn student-stage

In het kader van de master Aansprakelijkheid en Verzekering heb ik de afgelopen vier weken stage gelopen bij Van Traa. De stage is de perfecte mogelijkheid geweest om de kennis die ik het afgelopen jaar tijdens de master heb opgedaan, in de praktijk toe te passen.

Als student-stagiair draai je volledig mee in de dagelijkse praktijk.

Dit betekent dat je adviezen voorbereid en notities schrijft waarin je de bevindingen van het door jou verrichte literatuur- en jurisprudentieonderzoek uiteen zet. Je werkt op topniveau aan de juridisch complexe zaken waarbij Van Traa is betrokken.

Het is mij opgevallen dat de advocaten voor wie je werkt ook zijn geïnteresseerd in jouw persoonlijke visie. Daarnaast wordt er de tijd genomen om de door jou geschreven notities aan je terug te koppelen. Dit kenmerkt mijns inziens Van Traa. Advocaten zijn betrokken en op kantoor heerst een prettige werksfeer. Je kunt bij iedereen terecht voor vragen. De deur staat letterlijk en figuurlijk voor je open.

Gedurende de stage zit je iedere week bij verschillende advocaten op de kamer die werkzaam zijn binnen de drie praktijkgroepen: Verzekering & Aansprakelijkheid, Transport & Logistiek en Internationale Handel. Dit heeft tot gevolg dat de stage niet is beperkt tot een bepaalde praktijkgroep. Je kunt derhalve een goed beeld vormen over de werkzaamheden van een advocaat bij ieder van deze praktijkgroepen.

Als student-stagiair werkte ik op topniveau aan de juridisch complexe zaken waarbij Van Traa is betrokken. Het kwam dan ook geregeld voor dat ik de zaken waaraan ik werkte terug zag in de krant en het nieuws.

Het leven van een student-stagiair speelt zich overigens niet alleen af tussen de boeken. Tijdens mijn stage ben ik mee geweest naar een tweetal zittingen bij de Rechtbanken Rotterdam en Den Haag. Daarnaast wordt je meegenomen naar cli├źntbesprekingen en ben je welkom bij de wekelijkse jurisprudentielunch. Iedere vrijdag wordt de week afgesloten in de vernieuwde kantoorbar (met pooltafel).

©2024 Van Traa advocaten N.v. Alle rechten voorbehouden