Steven Oude Alink

Steven Oude Alink - senior medewerker

Ik werk al ruim 15 jaar als advocaat en veel van mijn cliënten en zaken hebben te maken met de haven. Niet dat ik elke dag in de haven van Rotterdam rondloop maar 'de haven' komt telkens terug op een gemiddelde dag. 

Eigenlijk begint iedere werkdag met het beantwoorden van telefoontjes en e-mails. Maar in de middag kan er zo maar een bespreking gepland zijn bij een transportonderneming in de haven. We spreken bijvoorbeeld hun klantcontracten door. Risico’s voor mijn cliënt sluit ik hierin zo veel mogelijk uit.

Regelmatig krijg ik vanuit Engeland, van een bevriend advocatenkantoor, instructies om beslag te leggen op een schip dat ergens komende nacht de haven binnenvaart. Met collega’s werk ik aan het verzoekschrift, dat we indienen bij de Rechtbank Rotterdam. Ondertussen volgen we de gps-positie van het schip. Zodra de rechter het beslag heeft toegestaan, rijdt er een deurwaarder naar de haven en legt het schip aan de spreekwoordelijke ketting. Pas wanneer namens de scheepseigenaar een bankgarantie wordt afgegeven, kan het beslag weer worden opgeheven. Door tussenkomst van de rechter krijgt onze cliënt zekerheid over de betaling. Zonder bankgarantie zou het schip uiteindelijk in de rechtbank kunnen worden geveild. Ik moet dus ook nog al eens naar de rechtbank voor een scheepsveiling. Namens een potentiële koper ben ik dan aanwezig om te bieden op een schip.

Als advocaat in de haven werken is dus nooit saai!

©2024 Van Traa advocaten N.v. Alle rechten voorbehouden