Hanna Wielhouwer

De interne opleiding

Van Traa Advocaten staat bekend als een deskundig kantoor. Binnen Van Traa wordt dan ook veel aandacht besteed aan de juridische inhoud en de interne opleiding van advocaat-stagiaires.
Door het bijwonen van het algemene kennis-uur en de jurisprudentie- en literatuurbesprekingen van jouw praktijkgroep blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de rechtspraak en literatuur op jouw vakgebied.

De partners en medewerkers gaan tijdens deze besprekingen ook in op eigen, vaak spraakmakende, zaken. Daarnaast bieden de besprekingen jou de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen in het presenteren van zaken. Dat is een vaardigheid die je tijdens zittingen goed kunt gebruiken!

Verder geven kantoorgenoten regelmatig cursussen over de specialistische praktijk waarin zij werken. Zo heb ik als advocaat-stagiair (werkzaam bij de praktijkgroep V&A) geleerd wat een Verklaring Voor Recht-procedure inhoudt, hoe een schip zijn aansprakelijkheid kan beperken en dat een zaak kan vallen of staan afhankelijk van welke Incoterm van toepassing is. Ook worden externe sprekers uitgenodigd om lezingen te geven op kantoor.

Je kunt met de meest simpele vragen bij iemand terecht en (uitgebreid) met een kantoorgenoot jouw zaak bespreken.

Wat ik zelf als zeer prettig ervaar is dat je als beginnend advocaat op een kamer komt te zitten bij een gevorderd advocaat-stagiair of medewerker. Dit is wat mij betreft een waardevol onderdeel van de interne opleiding. Je kunt met de meest simpele vragen bij iemand terecht en (uitgebreid) met een kantoorgenoot jouw zaak bespreken. Verder is het leerzaam om naast de werkwijze van je patroon andere manieren van werken te leren kennen, zoals die van je kamergenoot. Uiteindelijk kun je dan uit die verschillende werkwijzen, de manier kiezen die het beste bij jou past.

Tot slot is het bij ons regel en geen uitzondering dat je je verder specialiseert in jouw vakgebied, door bijvoorbeeld een Grotius specialisatieopleiding te volgen.

©2019 Van Traa advocaten N.v. Alle rechten voorbehouden